Door middel van een sociaal impact onderzoek, omgevingsanalyse en S.W.O.T. analyse vergaren we de benodigde informatie over de noden, de wensen en de eventuele probleem punten van een project. Hiermee kunnen we het ruimtelijke ontwerp toespitsen op de juiste ontwerp uitgangspunten. Hierbij houden we de duurzaamheid en Biophilic design principes in acht.
Hieronder ziet u wat een onderzoek allemaal kan inhouden.
Social impact
Studio Julia Zoutendijk onderzoekt wat de social impact van het project is op de gebruiker; de mens, de directe landschapsomgeving en de indirecte omgeving; de gebiedsomgeving en omwonenden.
Er wordt gekeken naar wat het project teweeg brengt bij mensen mentaal en fysiek, de ervaringen en belevingen die zij hierdoor meemaken.
Tevens wordt er gekeken of er bestaande maatschappelijke problemen aanwezig zijn binnen de omgeving van het project en of dat deze gereduceerd kunnen worden door middel van het project.
SWOT-analyse
Een SWOT-analyse, ook wel sterkte-zwakteanalyse genoemd, laat in een oogopslag zien waar kansen liggen voor een project en wat extra aandacht vraagt.
S.W.O.T. staat voor strengths, weaknesses, opportunities en threats. (krachten, zwakheden, kansen en bedreigingen)
.
Omgevingsanalyse
In de omgevingsanalyse wordt gekeken naar wat de omgeving van het project te bieden heeft. Dit kunnen unieke landschapskenmerken zijn maar ook de historie van de locatie, de lokale bevolking en tradities.
Basis behoeften van de mens
Noden en wensen
We kijken naar de basis behoeften van de mens:
Zelfontplooiing
Erkenning
Sociale behoeften
Bestaanszekerheid
Primaire biologische behoeften
en hoe deze betrekking hebben tot het project.
Tevens kan het onderzoek verder in gaan op de noden en de wensen van gebruiker(s) en klant.